Decemberi fellépéseink

Igen mozgalmas volt a decemberi időszak kórusunk számára. Minden hétvégre jutott egy fellépésünk, és mindegyiknek örömmel tettünk eleget.

2017. december 1.

Vörösmarty Színház – Operagála, Boross Csilla és barátai

Énekkarunk is közreműködött  a Vörösmarty Színházba megrendezésre került Operagálán.  Az est sztárjai,  Boross Csilla nemzetközi hírű operaénekesnő,  Kálmándy Mihály, az Operaház vezető művésze és Sellei Etelka énekművészek voltak. Kórusunk mellett közreműködő kórusok voltak még az Ars Musica Vegyes Kar és a Primavera Kórus.  Az Alba Regia Szimfonikus Zenekart, a kórusokat és művészeket Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester dirigálta.

Az estről sajtó összefoglalót az alábbi linken olvashatnak:

https://www.feol.hu/kultura/helyi-kultura/operagala-vorosmarty-szinhaz-koncert-2158965/

 

2017. december 10.

Adventi koncert a Szárazréti templomban

Immár hagyományosnak mondható az a meghívás, melyet a Szárazréti templomból kapott együttesünk. A városrész polgárai, a templom látogatói mindig nagy szeretettel fogadják kórusunkat. Énekkarunk egy baráti közösségbe látogat el vendégségbe, hogy együtt éljük át az adventi gyertyagyújtás varázsát, a lelki felkészülés időszakát.

 

2017. december 17.

Karácsonyi koncert a Bazilikában

Az idei karácsonyi koncertünk a Bazilikában rendhagyó volt, mert Karnagyunk kezdeményezésére jött létre a koncert, melyhez csatlakozott a Primavera Kórus, az Alba Regia Szimfónikus Zenekar és a Hermann László Vonószenekar.

A Bazilika zsúfolásig megtelt, álló helyet sem nagyon lehetett találni.

A koncert első felében hagyományos karácsonyi dallamok, és kórusművek hangoztak el a két kórus előadásában, műsorunk a következő volt:

Kodály Zoltán: Adventi ének, Harmat Artúr: Ó gyönyörű szép, Bárdos Lajos: Karácsonyi bőlcsődal és Karácsonyi kirie, Georg Friedrich Handel: Örvendj világ, Tomás Luis de Victoria: O magnum mysterium, Franz Biebl: Ave Maria,  Adeste fideles - olasz karácsonyi dal, Farkas Ferenc: Áldott éj - angol karácsonyi dal, Beharka Pál: Karácsonyi örömhír - angol karácsonyi dal,  Hark! are the bells - ukrán karácsonyi dal, Egy ír áldás - ír ének, Lisznyai Szabó Gábor: Puer natus est, Farkas Ferenc: Fényes angyal hangja hív - francia noel, Demény Dezső: Aranyszárnyú angyal - francia noel, Il est né, le divin Enfant - francia karácsonyi ének, Praetorius: Szép rózsabimbó nyílt ki és Franz Xaver Gruber: Stille Nacht.

A műsor második felében Vivaldi Glória című műve csendült fel a zenekarok és a kórusok előadásában, a szólisták Tatai Nóra (szoprán) és Balogh Eszter (alt) voltak, Drahos Béla Liszt Ferenc –díjas karmester vezényletével csendült fel a mű.

 

2017. december 23

Az utolsó adventi gyertya meggyújtása a Városháztéren

Kórusunk kapta azt a megtisztelő feladatot, hogy az utolsó adventi gyertya meggyújtása előtt a Városház téren énekelhetett azoknak a fehérvári polgároknak, akik szerették volna nagy közösségben megünnepelni az adventi hétvégét. Varázslatos este volt, a tér megtelt emberekkel, karácsonyi fények világítottak mindenütt. A levegőben mézes süti és forralt bor illata szállt, és énekkarunk bensősége, meghitt hangulatban karácsonyi dalokat énekelt. Így köszöntünk el az évtől, a közönségünktől,  és egymástól, hiszen már csak januárban találkoztunk újra.