Szent István Városa III. kórustalálkozó

2017. május 28-ra meghívást kaptunk a Vox Mirabilis Kamarakórustól az általuk szervezett kórustalálkozóra.

 

A meghívásra nagy örömmel mondtunk igent, hiszen a meghívott kórusokkal jó barátságot ápol kórusunk, és mivel az utóbbi időben zenekari kíséretes, nagy műveket énekeltünk, már nagyon hiányzott mindannyiunk számára az a cappella éneklés is. A kórustalálkozónak a Ciszterci Szent István Gimnázium adott otthont, a gimnázium Dísztermében.

Az estet a vendéglátó Vox Mirabilis Kamarakórus nyitotta meg Zemlényi Katica vezetésével. A kórus   - tőlük megszokottan -  szép, színvonalas műsort adott elő. Műsorukban kortárs műveket énekeltek.

 

 

A műsor második fellépője a Ciszter Kórus volt Radics Éva vezetésével. A gyerekek énekük mellett hangszeres elemekkel, és ritmus kísérettel is színesítették előadásukat. Műsoruk széles skálát ölelt fel a gregoriántól a popzenéig

 

 

Kórusunk harmadik fellépőként lépett színpadra. Karnagyunk, Kneifel Imre, a Kodály évre tekintettel olyan műveket válogatott össze, melyek valamilyen módon kapcsolódtak a Mesterhez. A művek eléneklése mind a próbákon, mind pedig az előadáson boldogságot loptak kórustagjaink szívébe, és mosolyt csaltak az arcunkra.

Műsorunk:

Kodály Zoltán: Naphimnusz

Kodály Zoltán: Norvég lányok

Farkas Ferenc: Rózsamadrigál

Seiber Mátyás: Három képtelen dal

Karai József: A fonóban...

 

 

 

A negyedik fellépő a sárbogárdi Huszics Vendel Kórus volt. A kórus jó barátságot ápol Székesfehérvár kórusaival. Többször énekeltünk együtt kórustalálkozókon is. Műsorukban Kodály, Birtalan, és Karai művek hangzottak el. A kórust Huszics Vendelné vezényelte, zongorán kísért Huszics Ibolya.

 

 

A kórustalálkozó hivatalos része, egy közös művel – Kodály Ének Szent István királyhoz – zárult. A 140 énekes együtt szólaltatta meg a dalt, Huszics Vendelné vezényletével.

 

 

A találkozó ezután kötetlen beszélgetéssel folytatódott terített asztalok mellett. Örömmel beszélgettünk a baráti kórusok tagjaival, idéztünk fel, egy-egy közös régi emléket.

 

 

Köszönjük a meghívást, és a vendéglátást a Vox Mirabilis Kamarakórusnak, mindig szívesen teszünk eleget az ilyen felkéréseknek.