Dréta Antal Kórustalálkozó - 2014. október 4.

Idén immár VI. akalommal került megrendezésre a Dréta Antal nevét viselő Egyházzenei Kórustalálkozó. Ismerve meghívónkat, a Mezőfalvi Nőikart és híres vendégszeretetüket, szívesen tettünk eleget a meghívásnak, annak ellenére, hogy az októberi programunk igen zsúfolt vált már a meghíváskor is.

dreta_plakt

A kórustalálkozóra legutóbb 2011-ben kaptunk meghívást (ide kattintva Dréta Antalról és magáról a találkozó céljáról is olvashat). A találkozó jellege idén sem változott, a cél a közös együttlét volt, mellesleg (és tényleg csak másodsorban) a Vándordíj elenyerése. Javítva ugyan három évvel ezelőtti eredményünket, idén is volt nálunk jobb műsort (Ola Gjelio: Ubi Caritas) tolmácsoló énekkar, a Viadana Kamarakórus.

Idei műsorunk a következő volt:
Kodály: Köszöntő
Liszt: O salutaris
Orbán: Ave Maria
Kocsár: Laudate dominum
Halmos: Jubilate DeoCsak miután hazajöttünk és néztük meg a 2011-es programot, jöttünk rá, hogy az utolsó két művet bizony már másodszor vittük Mezőfalvára magunkkal. Mentségünkre legyen mondva, vélhetőn a sűrű koncertsorozatunk miatt tudat alatt nyúltunk jól ismert művekhez...

A koncert végén hagyományosan összkarban énekeltük el a Soli Deo Gloria című kórusművet. A koncertet igazán gazdag vendéglátás zárta, kellemesen zárva ezt a szép estét. Köszönjük.